toilet

toilet

De diverse wandclosets van Sanitairmarkt.nl
Er wordt wel eens denigrerend gesproken over het ‘kleinste kamertje’ van een huis, maar iedereen weet heel goed dat niemand zonder dit ‘kleinste kamertje’ kan. Voor de één geldt het toilet als een noodzakelijk iets en wil er na gebruik zo snel mogelijk uit weg, terwijl de ander het toilet als een plek van ontspanning ziet. Er zijn mensen die uitgebreid van het toilet gebruik maken, met een krant of een boekje erbij. Hoe u het toilet ook gebruikt, er zijn een paar eisen die de meeste mensen aan een toilet stellen. Het zijn dan vooral eisen met betrekking tot het zitcomfort en hoe gemakkelijk een toilet schoon te maken is. Mede doordat mensen meer op interieur en design zijn gaan letten, is er tegenwoordig een enorme verscheidenheid in de diverse soorten wandclosets en staande closets. De meest trendy wandclosets zijn dan ook nog voorzien van de nieuwste technieken.

De klassieke staande closet
Vroeger bestond de wandcloset, zoals wij die tegenwoordig kennen helemaal nog niet. De meeste afvoeren kwamen uit de grond dus ook een closet moest op de grond staan. Dat er vroeger al aan design nagedacht werd is bij de hele klassieke staande closetpotten nog wel eens te zien. Er zitten soms fraaie klassieke exemplaren bij. Wat later werd het uiterlijk van deze staande closetpoten meer gestandaardiseerd. De meeste van dergelijke staande closetpotten, waren voorzien van een grote spoelbak van keramiek. Deze spoelbak kon verschillende locaties hebben. Zoals achter de closet zelf, maar ook vaak hoog tegen de muur, met een touwtje eraan, waar men aan moest trekken om het closet door te spoelen. Vooral in wat oudere woningen waar de afvoer nog uit de grond komt, zijn deze staande closetpotten nog tegen te komen. Toch kan het voor sommige doelgroepen nog heel handig zijn om gebruik te maken van een staande closetpot, zoals ouderen en lange mensen. Bij Sanitairmarkt.nl zijn deze staande closetpotten in basic versie nog te koop. Vooral handig is het dat het closet 6 centimeter verhoogd is. Dit is gemakkelijker voor mensen die moeilijk ter been zijn en helpt hen beter te gaan zitten en op te staan.

De wandcloset
Tegenwoordig is functionaliteit alleen niet meer het belangrijkste. Het moet er qua design ook goed uitzien. Daarnaast wordt er ook veel meer gelet op hygiëne. Dit is dan ook de reden dat de wandcloset zijn intrede deed. Een wandcloset neemt lang niet zoveel ruimte in als een staande closet. De spoelbak is weggewerkt in de muur, zodat alleen de drukplaat voor het toilet nog maar zichtbaar is. Het meest belangrijkste voordeel van een wandcloset is het feit dat er ook onder het closet schoongemaakt kan worden. Aan de voet van een staande closet kan zich gemakkelijk vuiligheid ophopen. Dit is met een wandcloset verholpen. Een wandcloset is dus ook overduidelijk veel hygiënischer. Er zijn ook veel verschillende soorten wandclosets beschikbaar. Van een eenvoudig design tot een prachtig wandcloset design. Zo kunt u bij Sanitairmarkt.nl bijvoorbeeld kiezen voor de wandcloset Amor Compact. Dit wandcloset is klein met een rond design. Hij staat prachtig en neemt bijna geen ruimte in. Heel handig voor in erg kleine toiletruimtes. Is hygiëne heel erg belangrijk voor u, dan kunt u kiezen voor een ‘rimless’ wandcloset. Dit closet heeft namelijk geen spoelrand meer. Er kan zich geen vuil en ongewenste bacteriën meer onder de rand vormen en een dergelijke closet zonder spoelrand is erg gemakkelijk schoon te houden.

De closetzitting
Vroeger waren de closetzittingen allemaal standaard in een ovale vorm. Deze closetzittingen zijn tegenwoordig nog steeds de standaard, maar wegens de vele design toiletten, zijn er nu ook vele closetzittingen in een ander formaat. Wel zijn de huidige closetzittingen geëvolueerd en zijn er nieuwe technieken aan toegevoegd. Zo is bijvoorbeeld de soft-close closetzitting tegenwoordig al helemaal standaard aan het worden. De klassieke toiletzitting kon wel eens met een klap neerkomen op het closet en als dit te vaak gebeurde, zat er een barst in. De soft-close closetzitting komt juist heel langzaam en zachtjes neer op het closet. Ook steeds meer is het Quick-release systeem op de closetzitting te zien. Dit systeem zorgt ervoor dat de closetzitting heel gemakkelijk te verwijderen is, wanneer u het toilet schoonmaakt. U kunt dan elke plekje goed bereiken en na de reiniging brengt u heel gemakkelijk de closetzitting weer aan. Ook zijn er tegenwoordig closetzittingen met allerlei luxe extra’s. Zo is er een closetzitting, met daarin een sproeier verwerkt of een closetzitting met LED verlichting.

De drukplaat voor het toilet
De drukplaat is het enige wat tegenwoordig bij de wandcloset nog te zien is van de spoelbak. De drukplaat is verkrijgbaar in allerlei vormen en van diverse materialen. Bij een design wandcloset moet er ook een bijpassende design drukplaat bevestigd worden. U kunt kiezen voor standaard wit in kunststof, maar er zijn ook luxere versies, zoals mat chroom of glans chroom. De drukknop kan rond zijn, vierkant of rechthoekig. Zo is er voor ieder closet wel een bijpassende drukplaat beschikbaar in rubriek toiletsanitair.