kranen

kranen

De kranen van Sanitairmarkt.nl
Kranen zijn een onmisbaar element in de badkamer. Een badkamer is meestal voorzien van verschillende soorten kranen, zoals een wastafelkraan, een douchekraan, een badkraan en een toiletkraan. Er zijn heel eenvoudige kranen, maar ook prachtig uitgevoerde designkranen in allerlei soorten, maten en materialen. De tijd dat er een standaardkraan werd gebruikt is voorbij. Ook de kraan behoort tot één van de designelementen die de sfeer in een badkamer bepaald. Er kan veel verschil zitten in de werking van een kraan. Er zijn kranen met twee draaiknoppen voor warm en koud water, maar ook kranen met een hendel, waarmee de temperatuur en de sterkte van de straal geregeld kan worden. Voor bad en douche wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van een thermostatische kraan. Deze kranen zijn voorzien van een knop met een temperatuur erop en zijn voorzien van een temperatuurblokkering tot 38° Celsius. Dit zijn extra veilige kranen, zodat bijvoorbeeld kinderen zich nooit aan een te hete waterstraal kunnen verbranden.

Werking van een kraan
Hoewel een kraan voor ons tegenwoordig een vanzelfsprekendheid is, hebben wij het vaak niet door, wat een sublieme uitvinding de kraan is. Met een kraan kunnen wij de stroming van water regelen, zonder dat we juist een overdaad aan water, of maar enkele druppels water over ons heen krijgen. Deze techniek in een kraan is in principe bij elke kraan hetzelfde en wordt geregeld door de zogenaamde afsluiter. Het enige wat wel verschillend kan zijn, is de soort van afsluiter. In het verleden gebeurde dit door een kraanleertje. Dit werd later een rubbertje en is de meest slijtgevoelige wijze van een kraan afsluiten. Het meest gebruikt is tegenwoordig de keramische schijf, waarbij twee keramische ringen de mate van watertoevoer bepalen. Keramische schijven zijn nagenoeg ongevoelig voor slijtage. Ook via een kogel of een kegel kan de afsluiting van de kraan bepaald worden. Een belangrijk element waar u ook op moet letten bij aanschaf van een kraan is de uitloop. Deze uitloop bepaald de compactheid van de straal. Soms zit er een schroefdraad om de uitloop, waardoor er bijvoorbeeld een sproeier op aangesloten kan worden.

De wastafelkraan
Het uitzoeken van een wastafelkraan kan tegenwoordig een hele uitdaging zijn. Er zijn talloze wastafelkranen te verkrijgen in allerlei soorten, maten en materialen. Neemt u daarom ook de tijd om op Sanitairmarkt.nl alle kranen te bekijken en bepaal welke kraan het beste in uw badkamer past. U moet ten eerste bepalen of u een kleine of een grote kraan met hals wilt. Dit is vaak afhankelijk van de ruimte die u heeft. Soms hangt er een kast boven de kraan, dan is een hoge kraan niet mogelijk. Overigens zijn de meeste wastafelkranen ook bruikbaar als keukenkraan. Qua kraanontwerp mag u ervan uitgaan dat alle kranen van Sanitairmarkt.nl designkranen zijn. Het is alleen nog een kwestie van uw wensen bepalen en de kraan kiezen die u mooi vindt. Wat helemaal in opkomst is zijn zwarte kranen. Een zwarte wastafelkraan is een absolute blikvanger in uw badkamer. Wilt u helemaal iets trendy, dan heeft u een keuze uit verschillende soorten waterval wastafelkranen. De loop van de kraan is open, zodat u het water als een watervalletje uit de kraan ziet vallen. Dit geeft een heel speels effect.

De douchemengkraan
De douchemengkraan is een kraan die in de douche hangt en waar de doucheslang op aangesloten is. De douchemengkraan is verkrijgbaar als een eenhendelkraan, waarbij met één hendel de sterkte van de straal en de temperatuur te bepalen is. Maar veel vaker wordt de thermostatische kraan gebruikt, die veel veiliger in gebruik is en u direct gebruik kunt maken van water die op de juiste temperatuur is gebracht. Ongelukken, waarbij u zich aan te heet water verbrand, of dat het water te koud is, zullen niet meer voorkomen. Met een afbouwset, heeft u een ware eyecatcher in uw badkamer. Dit is een muurplaat, met een hendel, waarbij u de temperatuur en de waterstraal regelt. Dit geeft een zeer strak uiterlijk aan uw douche. Ook bij de douchemengkraan is zwart helemaal de nieuwe kleur. Maar uiteraard kunt u ook een chromen douchemengkraan nemen. De badkraan lijkt op de douchemengkraan met een een uitgang voor een doucheslang, maar er zit ook een uitloop op waarmee u uw bad kunt vullen.

De toiletkraan
Om uw toilet ook aan uw designeisen te laten voldoen, heeft u bij Sanitairmarkt.nl een keuze uit verschillende soorten toiletkranen. Door een toiletkraan stroomt nagenoeg altijd enkel koud water, waardoor de toiletkraan geen optie hoeft te hebben om de temperatuur te regelen. Heeft u een wat klassieker ingericht toilet dan past daar prima een klassieke chromen toiletkraan in met een draaiknop. Maar ook een toiletkraan met een hendel is handig. Wilt u een heel strak uiterlijk van uw toiletkraan, dan neemt u een toiletkraan met muurbevestiging, zodat u geen kraan meer op uw wastafel heeft staan.