installatiemateriaal

installatiemateriaal

Terecht kun je trots zijn als je je zelf geïnstalleerde badkamer aan je gasten laat zien. Het is misschien een hele klus, maar als je badkamer er dan fraai bijligt dan is het resultaat erna en dat geeft veel voldoening. Wat achter die designkraan, die mooie badkuip of fraaie douche schuil gaat is het niet zichtbare deel van de badkamer. Dit is het zogenaamde installatiemateriaal voor badkamers. Dit installatiemateriaal is essentieel bij badkameraanleg. Zonder installatiemateriaal zal je fraaie designkraan niet werken. Het is dus niet alleen heel belangrijk om na te denken over het design van je badkamer, maar ook over de achterliggende badkamertechniek.

Flexibele meerlagenbuis
Flexibele meerlagenbuizen worden gebruikt om alle waterinstallaties, zoals kranen en verwarmingen aan te leggen. Dit is een kunststof buis die uit meerdere lagen bestaat zodat deze goed geïsoleerd is. De flexibele meerlagenbuis is bijvoorbeeld ideaal voor aansluiting van een cv ketel aan een (vloer)verwarming. Voor aansluiting van een kraan is de meerlagenbuis van 16 millimeter het meest geschikt. Radiatoren kunnen ook met een 16 millimeter of een 20 millimeter meerlagenbuis aangesloten worden. Voor een vloerverwarming gebruik je een buis van minimaal 20 millimeter. Sanitairmarkt.nl heeft diverse types en lengtes flexibele meerlagenbuizen in de collectie. Ze zijn te koop op een rol van 50 of 100 meter en in de kleuren wit, rood en blauw. Wil je een duidelijk onderscheid maken in koud en warm water gebruik daarvoor de kleuren rood en blauw, zodat je niet in de war raakt. Een groot voordeel is dat deze buizen zeer flexibel zijn en gemakkelijk in bochten aan te brengen zijn.

Persfittingen bij Sanitairmarkt.nl
Het aansluiten van de flexibele meerlagenbuizen moet gebeuren op een persfitting. De verschillende soorten persfittingen die Sanitairmarkt.nl verkoopt zijn heel eenvoudig in gebruik en lassen of solderen is niet meer nodig. De persfitting kan snel aan de muur of installatie gemonteerd worden en direct worden gebruikt zonder dat deze lekt. De persfittingen zijn allen voorzien van verschillende Europese keurmerken zodat betrouwbaarheid gewaarborgd wordt. Er is voor elke aansluiting wel een persfitting beschikbaar, van een T-stuk tot een verloopkoppeling. Met een muurbeugel is het heel gemakkelijk om de installatie aan de muur te installeren en op een persfitting aan te sluiten. Met de persfittingen van Sanitairmarkt.nl kun je de gehele badkamertechniek regelen, zodat ook het niet zichtbare deel van je badkamer goed is aangesloten.